Школска слава – Свети Сава

27. 01. 2018.

У Основној школи "Драгиша Луковић Шпанац 27.1.2018. године одржан је пригодан програм поводом школске славе Свети Сава. Овом догађају присуствовали су многи посетиоци, бивши и садашњи наставници и родитељи ученика наше школе, свештенство и пријатељи школе.


Почетак програма обележен је литургијом и традиционалним сечењем колача.


 

Након тога насупио је хор изводећи светосавску химну, а потом у духу православља песму "Маријо Славна". У овај догађај је била укључена и драмска секција која је извела драмски комад "На балу код Мине" где се радња одржава у дому Вука Караџића на рођендан његове ћерке Мине. На занимљив и помало комичан начин представљен је значај Вуковог рада на реформи језика и правописа.

 

 

Ову приредбу је пратио хор уз националне песме "Ово је Србија" и "Тамо далеко". Представом су се одушевили сви посетиоци и били пуни позитивних коментара. По завршетку програма наставник физичког васпитања Драган Ђорђевић и директора школе Невена Шимшић су уручили награде најбољим такмичарима на светосавском турниру у шаху.

После одржаног програма гости су се послужили у наставничкој канцеларији.

Програм је био интересантан и сви су били одушевљени добром организацијом. Захваљујемо се наставницама Оливери Станковић, професору музичке културе  и Јелени Стефановић, професору српског језика на припремљеном свечаном програму.

Петра Бабић 6/3 .

Матија Лазаревић 8/1