"Мудријаши" и ове године на републичкој смотри!

25. 02. 2017.

У  организацији Министараства просвете науке и технолошког развоја Републике Србије и Удружења војвођанских учитеља 25. фебруара 2017. године, традиционално у ОШ“Драгиша Луковић Шпанац“, одржан је  23. фестивал луткарства основних школа – ФЛУОШ, међуокружна смотра под називом „ Лутка је друг за поверавање“.

У категорији старијег узраста на виши ниво такмичења пласирала се представа: „Прича једног пса“ ауторског тима Славице Атанацковић, Славице Весовић-Васовић, Марка Стевановићаи и ЛГ „Мудријаши“ из ОШ „Драгиша Луковић Шпанац“ из Крагујевца.

Похвалу за успешну сценографију и звучне ефекте добила је представа „Замка“ аутора Биљане Антонијевић-Савић, Љиљане Мијајловић и ЛГ „Смешко“, ОШ “ Драгиша Луковић Шпанац“ из Крагујевца.


На смотри је приказано укупно девет представа, пет у категорији млађег узраста и четири у категорији старијег узраста. На Републичку/међународну смотру луткарства ФЛУОШ која ће бити одржана у Новом Саду 21. априла 2017. године у категорији млађег узрасата  пласирале су се две представе: „ И девојчице играју фудбал“ ауторског тима Тање Николић, Драгана Коларевића и ЛГ „Чаробњаци“, ОШ „Свети Сава“ из Крагујевца и „Прича о охолој принцези“ ауторског тима Жаклине Јевтић, Милијане Петровић и ЛГ „Звонце“, ОШ „Свети Сава“ из Баточине.

Посебну захвалност на подршци приликом организације и одржавања ФЛУОШ-а треба исказати Вери Стојишић-Гашпаровски, директорки фестивала и председници Удруђења војвођанских учитеља.

 

„Лутка је друг за поверавање“, али и плод маште и вештих руку ових креативних тимова људи који сваке године машту претворе у стварност. Бројна публика која је гледала представе уживала је и навијала за своје фаворите. Победницима честитамо, желимо срећу и успех на Републичкој/међународној смотри!